Založ si blog

Keď BRANO-(ne)zavíra samo. . .

Som obyvateľ BBSK a  župných voľbách som volil   Vladimíra Maňku v prvom aj druhom kole. Je to slušný človek a kompetentný politik. Za takého ho považujem, aj keď  v prípade politika je otázne, či označenie“slušný“ obstojí. Volebná noc nepriniesla očakávaný výsledok, ale šok v podobe víťazstva Mariana Kotlebu. A tak Vladimír Maňka sa bude podieľať na realizácii naštartovaných projektov už len ako poslanec. Dôvod neúspechu? Ako prvý mi napadol slogan firmy na výrobu zatváracích systémov: „Brano – zavíra samo!“. Všetci sme zvyknutí, že dvere si otvoríme, ale kto by sa obťažoval ich aj zatvoriť? Robí to za nás Brano, co zavíra samo.   Vladimír Maňka sa určite spoliehal na to, že za predchádzajúce obdobie urobil pre kraj toľko, čo mu samé osebe postačí na víťazstvo proti outsidrovi.  Po prvom kole volieb totiž neurobil nič na na mobilizáciu svojich voličov. A „Brano“ zatvorilo dvere  za Vladimírom Maňkom, ale  smerom von, nie dnu ako očakával.

Nebudem opakovať tisíckrát povedané v médiách. Len pripomeniem známe a pravdivé. Víťazí ten, čo viac chce a aj viac pre to urobí. Marian Kotleba sa presadil preto, že chcel vyhrať a pre víťazstvo urobil všetko čo vedel a na čo mal. Jeho mobilizácia voličov mi pripomenula stranu SaS v roku 2010, keď ako prvostrana  získala neuveriteľných 15% hlasov v parlamentných voľbách. A tí, čo si na volebnú kampaň SaS-károv spomínajú, vedia, že tie percentá boli vďaka sľubom a ovládnutiu diskusií na sociálnych sieťach. Vladimír Maňka nebol sľubotechnou modrého z neba a podcenil komunikáciu na sociálnych sieťach. Stačí porovnať, čo sa dialo napr. na facebookových kontách obidvoch a na weboch, napr. aj PRAVDY. Vladimír Maňka bol na nich len „slušná šedá myš“.

Voľby v mojom kraji skončili fiaskom pre SMER a nezostáva mi nič iné, než zvyknúť si na to, že mocipánom v kraji bude „župan“, ktorého formovali kanady a maskáče. A sledovať, aké závratné zmeny sa udejú v BBSK  pod  vedením šéfa strany, ktorý nosí na hrudi rovnítko preťaté kolmicou.
 
A VY, v ostatných krajoch, puknite od závisti, že ste nepovili nového Jánošíka, ktorý bude bohatým brať a chudobným dávať  a  ktorý by z vášho kraja urobil RAJSKÚ ZÁHRADU. Mňa to totiž objektívne čaká najbližšie štyri roky. 

Dzurinda, Mikloš – spasitelia Slovenska?

16.04.2020

Dnes večer som zadriemal pri televízii a precitol som pri mimoriadnych správach na RTVS na Jednotke. V závere „exceloval“ Ivan Mikloš, svojimi radami pre Slovensko v čase koronavírusu. Po skončení relácie som prepol na Dvojku RTVS. Tam v relácii „Do kríža“ zas rozdával svoje rozumy Mikuláš Dzurinda. Diskutoval náruživo, presvedčivo, tak, ako to len on [...]

Martin Strižinec – kat televíznej verejnoprávnosti

19.06.2016

Aktuálne diskutovaná téma o zvyšovaní koncesionárskych poplatkov a dnešná politická debata v relácii „o 5 minút 12“ sú pre mňa ako červené súkno. Pokiaľ budú vo verejnoprávnej televízii pracovníci ako moderátor Martin Strižinec, riaditeľ Mika by mal zabudnúť na to, že občania sa budú skladať na produkciu relácií, ktoré s verejnoprávnosťou [...]

Pán Fico, prestaňte šúchať nohami, je to trápne!

12.01.2014

Už v treťom verejnom vystúpení premiéra Fica som si vypočul, ako pán premiér „šúcha nohami“. To odvtedy, čo sa rozhodol kandidovať za prezidenta. Prvý raz to bolo, keď oznamoval svoju kandidatúru, druhý raz v RTVS, v relácii „o 5 minút 12“. Mám rád živý jazyk, aj tak trochu rozmarný slovný prejav, ale niekoľkokrát použiť slovný zvrat na [...]

SIS / Slovenská informačná služba /

Slovensko vraj dostáva už len filtrované informácie od tajných služieb, tvrdí Galko. Gašpar to označil za hoax

25.04.2024 16:16

Poslanec Tibor Gašpar dodal, že výmeny informácií na úrovni spravodajských služieb nie sú verejné veci.

harvey Weinstein

Súd zrušil odsúdenie Weinsteina za sexuálne delikty, začne sa nový proces

25.04.2024 16:02, aktualizované: 16:09

Na slobodu sa 72-ročný Weinstein podľa CNN nedostane.

bielorusko, cvičenia

Minsk bol napadnutý, odrazili sme útok z Litvy, tvrdí Bielorusko. Absolútny nezmysel, hlási Vilnius

25.04.2024 15:58

Takéto vyhlásenia je možné pokladať za neustálu nepriateľskú provokáciu a informačný útok proti nám, ktoré nemajú nič spoločné s realitou, tvrdí Litva.

Drucker, Kažimír, Bodis

Rezort školstva sa spája s inovatívnym projektom FinQ. Cieľom spolupráce je zlepšiť finančnú gramotnosť žiakov

25.04.2024 15:51

Ide o súčasť širšieho úsilia podporiť inovácie vo vzdelávaní na základných i stredných školách.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 5
Celková čítanosť: 27191x
Priemerná čítanosť článkov: 5438x

Autor blogu

Kategórie