Založ si blog

Pán Fico, prestaňte šúchať nohami, je to trápne!

Už v treťom verejnom vystúpení premiéra Fica som si vypočul, ako pán premiér „šúcha nohami“. To odvtedy, čo sa rozhodol kandidovať za prezidenta. Prvý raz to bolo, keď oznamoval svoju kandidatúru, druhý raz v RTVS, v relácii „o 5 minút 12“. Mám rád živý jazyk, aj tak trochu rozmarný slovný prejav, ale niekoľkokrát použiť slovný zvrat na verejnosti, ktorý je úplne od veci, to považujem za nenáležité a trápne. Bol som zvedavý, či aj v novom roku bude pán premiér pokračovať vo svojej juvenilnej rétorike a opäť si zašuchotá svojimi nôžkami. Dočkal som sa včera, v jeho tlačovej besede k prezidentským právomociam, ktorú odvysielala len smerácka televízia. Spravodajská TA3 publikovala len krátky šot.

 

Svojho času mal Fico povesť jedného z najlepších rétorov z prostredia slovenskej politiky. Teraz, skoro päťdesiatnik, akoby strácal dych. Iste,  stále je pohotový, pri jeho počúvaní nik nemusí tŕpnuť, čo z neho vylezie a ako dokončí začatú vetu. Zmenu badať v tom, že je  čitateľný, lebo sa pričasto opakuje.  Akoby sa naučil jednu básničku a tú pri každej príležitosti odrecitoval od A až po Z. Jeho prejavy ma už nevedia ničím zaujať, skôr otráviť svojim stereotypom a trápnymi „prúpovidkami“, donekonečna opakovanými. Pán Fico tvrdí, že o post prezidenta sa uchádza v najlepšej politickej kondícii. Mne sa naopak zdá, akoby sa uňho  prejavovala únava materiálu.

 

Pán Fico, ak  ste v najlepšej politickej kondícii, tak to dokážte inak, ako šúchaním nôh. Je  to neprirodzené a ak si na to príliš zvyknete, môže byť, že sa stanete šuchtavým prezidentom. Slovensko nepotrebuje ďalších politických exotov, tých malo za éry samostatnosti viac než dosť.

 

Dzurinda, Mikloš – spasitelia Slovenska?

16.04.2020

Dnes večer som zadriemal pri televízii a precitol som pri mimoriadnych správach na RTVS na Jednotke. V závere „exceloval“ Ivan Mikloš, svojimi radami pre Slovensko v čase koronavírusu. Po skončení relácie som prepol na Dvojku RTVS. Tam v relácii „Do kríža“ zas rozdával svoje rozumy Mikuláš Dzurinda. Diskutoval náruživo, presvedčivo, tak, ako to len on [...]

Martin Strižinec – kat televíznej verejnoprávnosti

19.06.2016

Aktuálne diskutovaná téma o zvyšovaní koncesionárskych poplatkov a dnešná politická debata v relácii „o 5 minút 12“ sú pre mňa ako červené súkno. Pokiaľ budú vo verejnoprávnej televízii pracovníci ako moderátor Martin Strižinec, riaditeľ Mika by mal zabudnúť na to, že občania sa budú skladať na produkciu relácií, ktoré s verejnoprávnosťou [...]

RTVS má nového moderátora – Puškárovú č. 2!

01.12.2013

RTVS už niekoľko mesiacov šéfuje nový generálny riaditeľ pán Václav Mika . S jeho príchodom som zaznamenal viaceré zmeny. Mnohé k lepšiemu, iné sú také, že bez nich by sa TV celkom dobre obišla. Myslím tým relácie, kde sa opäť objavujú staré televízne vykopávky. Najviac sa mi pozdávajú zmeny v grafike STV, v spravodajstve, ktoré je akčnejšie, teším sa zo [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 5
Celková čítanosť: 27192x
Priemerná čítanosť článkov: 5438x

Autor blogu

Kategórie