Založ si blog

Dzurinda, Mikloš – spasitelia Slovenska?

Dnes večer som zadriemal pri televízii a precitol som pri mimoriadnych správach na RTVS na Jednotke. V závere „exceloval“ Ivan Mikloš, svojimi radami pre Slovensko v čase koronavírusu. Po skončení relácie som prepol na Dvojku RTVS. Tam v relácii „Do kríža“ zas rozdával svoje rozumy Mikuláš Dzurinda. Diskutoval náruživo, presvedčivo, tak, ako to len on vie. V jeden čas sa vo verejnoprávnej televízii zišli dvaja sociálni netvori, ktorým média v ostatnom čase začali venovať neobvyklú pozornosť. Do mariáša k nim chýbajú už len Kaník a Zajac.

Domnieval som sa, že dzurindizmus skončil debaklom týchto pánov v roku 2012. A ono nie. Zdá sa, že niekto má záujem využiť týchto politických kostlivcov proti Matovičovi a jeho neschopnej vláde. Ten piár v médiách pre oboch má jasný cieľ. Pripraviť občanov na vládu týchto dvoch, prezentovať ich ako odborníkov a spasiteľov Slovenska. Samozrejme, že už nikto v médiach nespomenie to, čo sa dialo za ich vlády.

Je jasné, že rozpory medi Matovičom a Sulíkom sa budú zväčšovať a ktovie, ako to skončí pri schvaľovaní vládneho programu a pri hlasovaní o dôvere Matovičovej vlády. Tam možno všetko prejde hladko, ale v pozadí sa už formuje zárodok novej úradníckej vlády, ktorej naša prezidentka zrejme rada požehná. Uvedomuje si to Matovič? Ak sa sám nevzdá, bez milosti ho vymenia za tých dvoch, pri mene ktorých sa dobrý kresťan prežehná a odpľuje si.

Za toto všetko treba poďakovať tým jednoduchým voličom, ktorí odovzdali pre Oľano 25% hlasov vo voľbách a tak šeredne pošteklili ego Matoviča, až si trúfol stať sa premiérom SR.

Slovensko, máš najmenej dve možnosti. Už teraz môžeš začať plakať nad svojim osudom, alebo zabojovať, a sa pokúsiť sa niečo urobiť proti nasúvaniu takýchto kreatúr do slovenskej politiky.

Martin Strižinec – kat televíznej verejnoprávnosti

19.06.2016

Aktuálne diskutovaná téma o zvyšovaní koncesionárskych poplatkov a dnešná politická debata v relácii „o 5 minút 12“ sú pre mňa ako červené súkno. Pokiaľ budú vo verejnoprávnej televízii pracovníci ako moderátor Martin Strižinec, riaditeľ Mika by mal zabudnúť na to, že občania sa budú skladať na produkciu relácií, ktoré s verejnoprávnosťou [...]

Pán Fico, prestaňte šúchať nohami, je to trápne!

12.01.2014

Už v treťom verejnom vystúpení premiéra Fica som si vypočul, ako pán premiér „šúcha nohami“. To odvtedy, čo sa rozhodol kandidovať za prezidenta. Prvý raz to bolo, keď oznamoval svoju kandidatúru, druhý raz v RTVS, v relácii „o 5 minút 12“. Mám rád živý jazyk, aj tak trochu rozmarný slovný prejav, ale niekoľkokrát použiť slovný zvrat na [...]

RTVS má nového moderátora – Puškárovú č. 2!

01.12.2013

RTVS už niekoľko mesiacov šéfuje nový generálny riaditeľ pán Václav Mika . S jeho príchodom som zaznamenal viaceré zmeny. Mnohé k lepšiemu, iné sú také, že bez nich by sa TV celkom dobre obišla. Myslím tým relácie, kde sa opäť objavujú staré televízne vykopávky. Najviac sa mi pozdávajú zmeny v grafike STV, v spravodajstve, ktoré je akčnejšie, teším sa zo [...]

Abrams, Ukrajina

Tankom Abrams sa na Ukrajine nedarí. Vyskúšajú ruskú korytnačiu taktiku?

28.04.2024 06:00

Ukrajina dostala od USA 31 tankov Abrams M1A1. O päť už prišla a ďalšie tri boli poškodené.

parlament, PVV, rokovanie, Robert Fico, Peter Pellegrini, Milan Majerský, Tomáš Taraba

Získa Slovensko všetkých 6,4 miliárd z plánu obnovy? Úradníci vládu kritizujú, Fico sa spolieha na nové zákony

28.04.2024 06:00

Najviac omeškaných míľnikov a problémov s implementáciou opatrení majú rezorty zdravotníctva, spravodlivosti a životného prostredia či vnútra. Slovensko môže prísť o miliardy eur.

Gay, gej homosexuáli, LGBTI, dúhový pochod,

Nový iracký zákon proti homosexualite počíta s trestom až 15 rokov väzenia

28.04.2024 05:49

Cieľom zákona je "chrániť irackú spoločnosť pred morálnou skazenosťou a volaním po homosexualite, ktoré zachvátilo svet".

Žilina, polícia, riskantná jazda

Sedemnásťročného mladíka pri riskantnej jazde zastavili až policajné výstrely

27.04.2024 22:24

Vodič BMW na výzvy na zastavenie nereagoval, policajti museli použiť varovné výstrely.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 5
Celková čítanosť: 27199x
Priemerná čítanosť článkov: 5440x

Autor blogu

Kategórie